Címlap

Kezdetek

Játék indítása

A legtöbb MMO játékhoz hasonlóan a LotRO is digitális formában érhető el (eltekintve néhány speciális, főleg német kiadástól). A kliens letöltése után már telepíthejük a játékot, ami a frissítések telepítése után indítható is, amennyiben már létrehoztunk felhasználói fiókot. Ezen az oldalon összefoglaltuk mindennek a lépéseit és letöltési linkekkel igyekeztük megkönnyíteni a folyamatot.


Fiók típusok

Jelenleg három különböző Account típus érhető el a játékosoknak, Free to Play, Premium és VIP előfizetői. Ezek különböző bónuszokkal és megkötésekkel járnak. Ebben az összefoglalóban ezeket fogjuk részletesen bemutatni.


Karakteralkotás és tutorial

Amikor először lépünk be a LotRO-ba első dolgunk egy karakter elkészítése. Érdemes több időt fordítani minden egyes részletére, hiszen (ha megtetszik a játék) nagyon sokáig vele fogunk játszani, ő lesz az avatárunk Középföldén. A karakteralkotás több lépésben történik, lássuk most ezeket.

Karakterek elnevezéséről bővebben


Fajok és Karakterosztályok

A LotRO-ban négy faj és kilenc karakterosztályból választhatunk. Mind a fajok, a karakterosztályok és ezek kombinációik megprobálnak lehetőségekhez mérten hűek maradni Középfölde mitológiájához. Ezért ebben a kis összefoglalóban is erről az oldalról próbáljuk bemutatni őket, természetesen hasznos információkkal kiegészítve.


Játék kezelése

A játékot könnyen irányíthatjuk billentyűzet és egér segítségével, az alapvető mozdulatok elsajátítását pedig a LoTRO egy tutorial pályával segíti. Erre az oldalra ezeket gyűjtöttük össze és bővítettük ki, hogy mégkönyebben hozzászokhasson mindenki.


Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttünk néhány olyan kérdést, ami rendszerint gyakran felmerül a kezdő játékosok körében. Már a játék elkezdése előtt érdemes ezeket végig olvasni, hiszen sok hasznos információt találhatsz benne magáról a játékról, előfizetésről, a magyar közösségről és a Lotro.hu oldalról is.