Címlap

Fajok és Karakterosztályok

A LotRO-ban négy faj és kilenc karakterosztályból választhatunk. Mind a fajok, a karakterosztályok és ezek kombinációik megprobálnak lehetőségekhez mérten hűek maradni Középfölde mitológiájához. Ezért ebben a kis összefoglalóban is erről az oldalról próbáljuk bemutatni őket, természetesen hasznos információkkal kiegészítve.

Fajok

Tündék (Elf, Elves)

A tündék Ilúvatar első gyermekei, ők mind közül a legnemesebbek és legbölcsebbek. Betegség és kor nem ölheti meg őket, de testük egy a Föld testével, így őket is el lehet pusztítani. Az első korokban, amikor még fiatalon égett lelkük tüze, hatalmas tetteket vittek véghez és csodálatos dolgokat hoztak létre két kezük munkájával. Ők vezették Középfölde népeit és állították meg a Homály terjedését.
Mára koruk leáldozóban van, mostani lakhelyeik pedig csak halovány árnyékai egykori birodalmaiknak. Legtöbbjük már belefáradt a sok évezredbe Középföldén, ezért a valák kegyelméből most hajóra szállnak és elindulnak vissza, Nyugatra.
Bővebben a tündékről.

Törpök

Úgy tartják a törpök Ilúvatarnak csupán fogadott gyermekei, mert bár az életet tőle kapták, de Aule alkotta meg testüket. Elsőnek a törpök hét atyját, kiktől a törpök nemzetségei származnak. Köztük a legnagyobb Dúrin volt, az ő népe állt mindig legközelebb a tündékhez és emberekhez. Sokszor volt háború és viszály a törpök és tündék között, de a Gonosz ellen legtöbbször össze tudtak fogni.
Most újra szövetségre kell lépni félretéve minden viszályt és ellenségeskedést, mert csak így közös erővel győzhető le Szauron.

Emberek

Az emberek Ilúvatar másodszülött gyermekei, termetükben hasonlatosak a tündékhez, de bölcsességük és szépségük csak árnyéka idősebb testvéreikének. Számukra Ilúvatar különleges ajándékot adott, a halandóságot. Így bár életük rövid, a kór és idő könnyen elemészti őket, még sincsenek e világhoz kötve, hanem sorsukat szabad akaratuk szerint alakíthatják.
Most, hogy a tündék elindultak a messzi Nyugatra és elhagyják Középföldét, lassan beköszönt az emberek kora.

Beorning

A beornfiak egy igen ősi ember nép, akik az Anduin-völgy felső szakaszán élnek. Legközelebbi rokonaik a rohírok, de tőlük magasabbak és robosztusabb testalkatúak. Meglehetősen bizalmatlanok és gyakran gorombák a többi néppel, viszont szeretik és tisztelik a természetet. Mindennél jobban gyűlölik az orkokat. Bár a mágiához nem értenek, rendelkeznek a bőrváltás képességével, így dühükben hatalmas és erős medve alakját tudják ölteni.

Hobbitok

Ezek a barátságos kis népek, akik magukat hobbitoknak nevezik, feltehetően távoli rokonai az embereknek. A legtöbben csak a mesékből hallottak róluk, ezért azt hiszik nem is léteznek. Pedig bizony ott élnek Eriador nyugati részén a Megyében. A tudományokhoz, kardforgatáshoz és efféle dolgokhoz nem értenek. Viszont gyönyörűen művelik földjeiket, remekül főznek és napjában hatszor is étkeznek Sőt ők kezdték el először használni a pipafüvet és találták fel a golf játékot.
Sajnos a háború szele erre a békés vidékre is elér, így a harcoktól oly távol élő hobbitokat is veszély fenyegeti.


Karakterosztályok

Beorning

A classt Beorn, a beornfiak feje ihlette, aki fajának legnagyobbja volt. Az mondják róla, hogy megértette az állatokat, sőt képes volt velük beszélni is. Az Erebori Küldetés során szálással, védelemmel segítette Thorin kompániáját és pónikat adott kölcsön nekik távozásukkor.
A beorningok félelmetes ellenfelek a harcba, dühüket szabadon engedve veszedelmes medve alakját öltik, és könnyedén elsöpörnek minden ellenséget. Szövetségeseiket pedig képesek erősíteni és gyógyítani az ütközet során.
Nehézség: nehéz
Szerepe: dps, support

Captain

A kapitányokat Eärnur, Gondor utolsó királya ihlette, aki hatalmas hadvezér és nagyszerű tudós volt. Félelmet nem ismerve szállt szembe az Angmari Boszorkányúrral és vívott meg vele számos csatában.
A kapitányok nehéz páncélzatú közelharci harcosok, a buffolás mesterei. Csapataikat egyedülálló képességeik segítségével vezetik győzelemre a harcban.
Nehézség: közepes
Szerepe: support, off-heal

Burglar

A betörőket Zsákos Bilbó ihlette, aki társul szegődött Thorin kis csapatához, hogy visszaszerezzék Szmógtól a törpök kincsét Ereborban. Találékonyságával és bátorságával számos alkalommal mentette ki társait a bajból, ehhez persze nagy segítségére volt a szerencse és láthatatlanná tevő gyűrűje. A betörők képesek észrevétlen megközelíteni és halálos sebeket ejteni ellenfeleiken, különböző trükkjeikkel remekül gyengítik, akár teljesen magatehetetlenné is tehetik őket.
Nehézség: nehéz
Szerepe: dps, cc, debuff

Champion

A bajnokokat Glóin fia Gimli ihlette, aki legalább olyan jól forgatja a fejszét, ahogy Legolasz az íjjal bánik. Gimli mindig bátran rohan előre és hatalmas erejével zúzza szét ellenségeit. A bajnokok rendkívül erős közelharci harcosok, képesek nagy ütéseket mérni nem csak egy, de megannyi ellenfelükre egyszerre is.
Nehézség: könnyű
Szerepe: dps, off-tank

Hunter

A vadászokat Legolasz, Bakacsinerdő Hercege ihlette, aki rendkívüli ügyességgel bánik az íjjal és kilőtt vesszői sosem tévesztenek célt. Távolsági harcosok, képesek prédáikat csapdába ejteni, majd pontos lövéseikkel gyorsan elejteni. Remekül ismerik Középfölde minden szegletét, így nem csak magukat, de barátaikat is hamar el tudják vezetni a kívánt célba.
Nehézség: könnyű
Szerepe: dps

Guardian

A védelmezőket Csavardi Samu ihlette, aki mindvégig kitartott Frodó mellett útjuk során, kitartása és bátorsága nélkül kudarcba fulladt volna vállalkozásuk. Rendkívül jól állják az ütéseket, magukra terelik az ellenség figyelmét, így óvják meg társaikat a harc során.
Nehézség: közepes
Szerepe: tank

Lore-master

A lore-mastert Elrond, a féltünde ihlette, aki nem csak összegyűjtötte Völgyzugolyba népe maradékát, de megőrizte a már rég feledés homályába merült korok tudását is. Elrond a még Középföldén maradottak közül az egyik legbölcsebb, tudásával pedig mindig a jót szolgálja. A Lore-masterek még ismerik az ősi varázslatokat, melyekkel egyaránt tudják segíteni barátaikat és hatalmas csapásokat mérni ellenfeleikre. Képesek segítségül hívni a természet erőit és az állatokat szolgálatukba állítani.
Nehézség: nehéz
Szerep: support, debuff

Minstrel

A minstrelt Lúthien Tinúviel ihlette, aki hangjával képes volt elbűvölni Morgothot, a Világ Fekete Ellenségét. Majd kedvese, Beren halála után csodálatos énekével meghatotta Mandost, így a valák megengedték mindkettejüknek, hogy visszatérjenek Középföldére. A minstrelek énekeikkel képesek társaikat gyógyítani, erősíteni a harcban és kiáltásaikkal ellenfeleiket sebezni.
Nehézség: közepes
Szerep: heal, support

Rune-keeper

A rune-keepert Celebrimbor, az eregioni nolda kovácsmester ihlette. Fëanor unokája volt, jó barátságban állt Khazad-dûm népével, tudásukat pedig megosztották egymással. Képes volt erőt önteni tárgyaiba, így készítette el a Három Gyűrűt is, ezeket legnagyobb műveiként tartják számon. A rune-keeperek ősi rúnákkal vésett köveikből nyerik kimeríthetetlen erejüket, mellyel képesek barátaikat gyógyítani és ellenségeiket félelmetes erejükkel elpusztítani.
Nehézség: közepes
Szerep: dps, heal

Warden

A wardent Haldír és testvérei ihlették, akik Lothlórien határainak őrzői. Figyelmüket nem kerülheti el ellenség, észrevétlen senki se léphet Lórien földjére. A wardenek nem hordanak nehéz páncélokat, de remekül elkerülik az ellenségeik ütéseit. Ügyesen vívnak közelről és nagy sebzésre képesek dárdáik segítségével. Képesek kombinálni támadásaikat és így azok még hatásosabbak lesznek.
Nehézség: nehéz
Szerep: tank