Címlap

Gyakran ismételt kérdések

The Lord of the Rings Online (LotRO) a Turbine ingyenesen is játszható MMORPG (sokszereplős online szerepjáték) játéka. A LotRO Középföldén játszódik, a Gyűrűháború idején. Cselekménye szorosan kapcsolódik a könyvhöz, azonban az epikus küldetés és a játék területei elvisznek minket olyan helyekre, melyek bár a könyvekben szerepelnek, de a Szövetség nem érintett.

Díjak és ingyenesség

Ingyenesen játszható a LotRO?

2010. szeptembere óta a játék F2P (free to play), tehát lehet vele ingyenesen is játszani. Azonban egyszeri, vagy folyamatos VIP előfizetéssel számos bónuszhoz juthatunk. Erről bővebben a Fiók típusok oldalon olvashattok.

Érdemes előfizetni a játékra?

Mindenképpen megéri. VIP tagság esetén a kiegészítőket kivéve minden tartalom elérhető. Felold minden korlátozást (travel, traitek, gold cap, craft-guild, AH, stb...). Továbbá a VIP játékosok korlátlanul részt vehetnek a PvMP-ben is.

Hogy lehet VIP tagságra előfizetni?

Belépve a Turbine MyAccount oldalára könnyedén előfizethetsz havi, 3-, 6-, és 12 havi VIP-re, ha rendelkezel MasterCard, Visa bankkártyával/hitelkártyával vagy PayPal fiókkal. Illetve vásárololhatsz 60 napos és 12 havi játékidőt a LotRO Marketben.

Mi történik, ha lejár a VIP előfizetés?

Premium besorolást kapsz, számos VIP alatt feloldott dolog megmarad, így a swift travel, traitek stb.., viszont a meg nem vett területek elvesznek.

Elérhető a maximális szint teljesen ingyen?

Természetesen elérheted a maximális szintet 1 Forint befizetése nélkül is, így azonban hoszabb ideig fog tartani. A területeket és kiegészítőket megveheted az in-game Store-ban TP-ért.

Játék kliens

Elfut a LotRO gyengébb, korosabb gépeken is?

Habár MMO-hoz képest a LotRO-nak igen szép a grafikája, de a legalacsonyabb grafikai beállításokon régebbi gépeken is eldöcög. Ha teljes szépségében szeretnél vele játszani, nem árt egy erősebb (Dx 11-es) videókártya és legalább 4GB RAM.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszer: Windows Vista 64-bit (SP2) vagy Windows 7 64-bit (SP1)
Processzor: Dual Core 2.66 GHz
Rendszer memória: 2GB
Video kártya: 512MB dedikált kártya
Internetkapcsolat: Kábel vagy DSL
Szabad hely: 20 GB (+3 GB a honosított, Francia vagy Német kliensekhez)
Mindez csak iránymutatás, gyengébb gépen is lehet vele játszani alacsonyabb beállításokkal, azonban a legszebb grafikai beállításokhoz ennél jóval erősebb hardver szükséges.

Hol tudom letölteni a játékot?

A LotRO hivatalos oldaláról töltheted le a számodra megfelelő verziót.

A játék letöltése után szükséges a kiegészítőket is letölteni?

Nem. A letöltött kliens a teljes játékot tartalmazza.

Nem enged belépni!

Első körben egy felhasználói fiókra lesz szükséged, amit a Lotro.com oldalon tudsz létrehozni egyszerű regisztrációval. Ha ezt követően is hibát ír ki belépéskor, ellenőrizd a tűzfal beállításait, illetve érdemes a Support oldalt meglátogatni.

Első lépések

Melyik szerveren kezdjek?

Ahogy elindul a launcher rengeteg szerver közül lehet választani. A legtöbb magyar játékos az Evernight szerveren játszik, de találsz kis közösségeket a Laurelinen is. A Laurelin egy RP - szerepjátékos szerver, ahol gyakran rendeznek különféle érdekes eseményeket is, figyelj, hogy neved illeszkedjen Középfölde világához. Sőt, akár több szerveren is lehetnek karaktereid.

Milyen karaktert indítsak?

A rövid válasz: amilyet csak szeretnél. Azonban ha később tervezel komolyabban raidelni, érdemes előbb érdeklődni mire van szükség jelenleg.

Milyen nevet válasszak?

Törekedjünk lehetőleg történetbe illő nevet választani, ezt úgy, hogy mellőzzük a történet hősei nevének "elgépelt" alakját. Erről bővebben a Karakteralkotás és Tutorial fejezetben olvashattok oldalunkon.

Belépés után nem találok senkit. Kihalt a játék?

Nem. Első belépés után egy Tutorialban találod magad, ahol elsajátíthatod a játék kezelésének alapjait. Majd ezt követően egy zárt intro vezet be a történetbe. Csak ezek teljesítése után juthatasz ki a nyílt játék térbe.

Kezdőként hol juthatok napra kész leírásokhoz?

A Lotro.hu oldal számos hasznos, érdkes és olvasmányos leírással igyekszik segíteni a játékosokat. Többek között érdemes meglátogatni a Kezdetek és az Útmutatók oldalainkat. Ha nem találsz választ kérdésedre, látogasd meg Fórumunkat, ahol a segítőkész játékosok hamar válaszolnak majd.

Magyar közösség és Lotro.hu

Hol léphetek kapcsolatba a magyar játékosokkal?

Interneten a Lotro.hu fórumán vagy Facebook oldalán, in-game pedig a magyar chaten. Ez utóbbihoz a /joinchannel hungaryan paranccsal csatlakozhatsz, majd /1 [szóköz] paranccsal használhatod.

Milyen magyar klánok vannak, hogy tudok hozzájuk csatlakozni?

Számos magyar klán található elsősorban a Laurelin, illetve Evernight szervereken, az aktív és nagyobb klánokat megtalálod a Fórumunk Kinshipek részében. Miután kiválasztottad a Neked tetsző kinshipet, jelentkeztél hozzájuk és döntöttek felvételedről, egyszerű in-game meghívással (inv) fognak felvenni.

Mikor alakult a Lotro.hu?

A Lotro.hu szinte a játék indulásától fogva jelen van, mostani formáját 2013 ősz végén érte el.

Mi a Lotro.hu célja?

Honlapunk fő célja, hogy mindig friss hírekkel, naprakész leírásokkal és útmutatókkal segítse és informálja a játékosokat. Ezek mellett fórumunk lehetőséget biztosít baráti beszélgetésekre a LotRO játékról, a Gyűrűk Ura történetéről, illetve az ezekhez szorosan, vagy tágabb értelemben kapcsolódó dolgokról. Segítjük a játékosok, kinshipek közösségi programjainak szervezését, illetve időnként mi is szervezünk néhányat.

Segíthetik játékosok a Lotro.hu munkáját?

Minden segítséget örömmel veszünk, szívesen fogadunk bármilyen, a játékhoz kapcsolódó, oldalunkon még nem, vagy csak hiányosan szereplő leírást, útmutatót, cikket. Amennyiben ilyesmivel segítenéd a Lotro.hu oldalt és a magyar LotRO közösséget, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot vagy küldd el irományodat az admin@lotro.hu címre.