Címlap

A LotRO bemutatása

The Lord of the Rings Online

A The Lord of the Rings Online (röviden LotRO) a Turbine nagysikerű, ingyenesen is játszható hagyományos típusú, PVE orientált MMORPG-je (sokszereplős online szerepjáték). A játék Tolkien legismertebb könyve, A Gyűrűk Ura alapján készült 2007-ben. Belépve a játékba Középfölde csodálatos világában találjuk magunkat, ahol egyből magával ragad és kalandra hív minket a nagyszerű történet. Kedvenc hőseinkkel élhetjük át a könyv legfelemelőbb és legszomorúbb történeteit és részt vehetünk számos nagy csatában.

Epic Story

Az Epikus Történet kalandok folyamatosan kibontakozó sorozata, mely bevezet a Gyűrűk Ura könyv világába. Amint belépsz Középföldére kezdetét veszi a nagy kaland, melyben a történet olyan szereplőivel is találkozhatsz, mint Zsákos Bilbó, Frodó, Szürke Gandalf, a Vándor. A rengeteg session playben pedig a könyv szereplőinek bőrébe bújva élheted át a neves eseményeket.

Skirmishek

A Skirmishek olyan irányított harcai a játéknak, amiket teljesen az igényeid alapján alakíthatsz. Harcolhatsz akár egyedül is, de a nagyobb jutalom reményében 11 társaddal együtt is. Állíthatsz nehézségi szintet, sőt segítőt is hívhatsz magad mellé. Védd meg Széltetőt, foglald vissza az ellenségtől Tukbányát vagy éld túl a Sírbuckák árnyainak támadását.

Csapatjáték, Dungeonök

Középfölde néhány kis békés "szigettől" eltekintve veszélyes hely, Szauron erősödésével pedig az árnyék mind jobban terjed. Az Ellenség egy-egy erősebb szolgájával még a legnagyszerűbb harcosok se bírnak egyedül. Ezért alkossatok 3 és 6 fős szövetségeket, hogy eredményesen szállhassatok ellenük harcba. Az ősibb és gonoszabb lények legyőzéséhez pedig 12, sőt 24 fős raidek is szükségesek lesznek.
Oldalunkon számos insta és raid leírása megtalálható kontentekre bontva, amiket folyamatosan igyekszünk bővíteni. Bővebben az Insták & Raidek menüpontban olvashattok ezekről.

PvMP

A LotRO-ban a PvP egy teljesen egyedülálló változatát próbálhatjátok ki. Ettenszikre lépve vegyétek fel a fegyvert és küzdjetek a Gonosz hordái ellen. Vagy álljatok Angmar szolgálatába és szörnyeitekkel harcoljatok a Szabad Népek ellen.
Minderről bővebben az Útmutatók menü Players vs Monster Players nevű részében olvashattok.

Fesztiválok

Ha tavasz, ha nyár, ha ősz vagy tél van, Középföldén mindig találnak időt az ünneplésre. Vegyetek részt az Eriador szerte rendezett ünnepségeken, ahol sok mókás küldetést megcsinálhattok. A jutalom se marad el, az összegyűjtött érmékből gyönyörű ruhákat és különleges lovakat válthattok ki. Az elegendő mennyiségű italról pedig Középfölde két nagy ivó társasága gondoskodik.
A különböző fesztiválokról a részletesebben is olvashattok oldalunkon, a naptárban pedig nyomon követhetitek mindig az aktuálisakat.

Craft, Szakmák

Középfölde mindig híres volt kiváló mesterembereiről, akik remek fegyvereket, gyönyörű kelméket és csodálatos ékszereket készítettek. Tanulj Te is mesterséget, készítsd el használati tárgyaidat magad és barátaid számára vagy kereskedj velük.
A szakmázásról készült egy hoszabb ismertető, amibe igyekeztünk beleszőni sok érdekességet Középfölde mitológiájából.

Housing

Nincs is jobb egy fáradt vándor számára, mint végre hazaérni és a kandalló mellé ülve kipihenni a hosszú út fáradalmait. Vásárolj házat a neked tetsző lakóövezetben, tedd ki a kalandok során szerzett trófeákat és hívd meg barátaidat magadhoz.

Kinshipek

Csapatban az erő! Ahogy hőseink a Gyűrűk Urában szövetségre léptek, hasonlóan hozhatunk létre mi is Kinshipeket közös céljaink érdekében. Légy Te is része egy-egy ilyen magyar kis csapatnak! Az aktívan működő kisebb és nagyobb Kinshipekről a fórumunkban bővebben is olvashatsz.