Címlap

Kiegészítők

Helm's Deep

"- Előre, éorlfiak! - Csatakiáltás, fegyvercsörgés, roham. Dübörögve zúdultak le a kapu felől, végigsöpörtek az úton, s úgy vágtattak át a vasudvardi seregen, mint szélvész a réten. A Szurdokban fölharsant a barlangokból előjött s az ellenségre rontó emberek fenyegető ordítása. Aki a Sziklán maradt, az most mind lefelé özönlött. S a kürtharsogás egyre csak visszhangzott a hegyek között."


Riders of Rohan

"Párosával vágtattak, s bár egyikük-másikuk föl-fölegyenesedett a kengyelben, hogy előre vagy oldalt kémleljen, láthatólag nem vették észre a három üldögélő s őket figyelő idegent. Már majdnem mind túljutottak rajtuk, amikor Aragorn váratlanul fölállt, és harsányan elkiáltotta magát:
- Rohan lovasai, mi újság Északon?"


Rise of Isengard

"Lenéztem, s láttam, hogy bár valaha szépséges zöld volt, most csupa gödör és hámor. Vasudvardon most orkok és farkasok tanyáztak, mert Szarumán nagy erőt gyűjtött össze a maga szakállára, Szauron ellenében, s nem a szolgálatában, egyelőre. Minden művét fekete füst borította, s az vette körül Orthanc falait is."


Siege of Mirkwood

"...a déli pusztákról érkezve az erdő déli részén ütött tanyát, s ott lassan növekedett, és ismét testet öltött; egy sötét buckában lakott, ott űzte varázslatait, s bár mindenki félt Dol Guldur varázslójától, mégis kevesen sejtették mekkora veszély fenyegeti őket."


Mines of Moria

"A holdfény megvilágította a szürke sziklát. Majd ott, ahol a mágus keze érte, lassan-lassan halvány vonalak bukkantak fel, mint a követ áttörő ezüstös erek...
-A szavak Középfölde nyugati részének tünde-nyelvén íródtak az Óidőkben - mondta Gandalf. - De számunkra semmi fontosat nem mondanak. A jelentésük: Mória urának, Dúrinnak kapuja. Mondd, jó barát, és lépj be."