Címlap

Játék indítása

A legtöbb MMO játékhoz hasonlóan a LotRO is digitális formában érhető el (eltekintve néhány speciális, főleg német kiadástól). A kliens letöltése után már telepíthejük a játékot, ami a frissítések telepítése után indítható is, amennyiben már létrehoztunk felhasználói fiókot. Ezen az oldalon összefoglaltuk mindennek a lépéseit és letöltési linkekkel igyekeztük megkönnyíteni a folyamatot.

Rendszerkövetelmények

A LotRO-t 2007 tavaszán adták ki, így régebbi gépeken is könnyedén elfut. Természetesen az évek alatt sok grafikai javítással növelték a vizuális élményt, sőt a DX11-et is kihasználja, ezért magas grafikai beállításokon újabb MMO-k között is megállja a helyét. A hivatalos rendszerkövetelményeket nem tartottuk teljesen egyértelműnek, ezért azok alapján a saját ajánlásunk:

Windows esetén javasolt (közepes/magas grafikai beállításokhoz)
 • Windows 7/8.1 64-bit
 • Processzor: bármilyen i3/i5 megteszi
 • RAM: 4 GB
 • HDD: legalább 20GB (SSD sokat javít a lassú betöltéseken)
 • Videokártya: beállítástól függően GTX 260, illetve erősebb
 • stabil netkapcsolat

Account létrehozása

Hogy beléphessünk Középföldére legelőször egy felhasználói fiókot (Account) kell létrehoznunk. Ezt pár egyszerű adat beírásával a LotRO Singup oldalán tehetjük meg. Felülről lefelé a következőket kell megadnunk:

 • Felhasználónév
 • Jelszó, majd jelszó megismétlése
 • Keresztnév
 • Vezetéknév
 • Születési dátum

Miután mindezeket megadtuk, a különböző általános szerződéseket elfogadtuk, el is készült felhasználói fiókunk. További módosításokat, beállításokat a MyAccount oldalon végezhetünk. A Home fülön láthatjuk a felhasználói fiókunkhoz rendelt játékokat, ez esetben LOTRO és azok státuszát. Továbbá a későbbiekben ide írhatjuk be a megvásárolt kiegészítők aktivációs kódját is. A Payment Method fülön állíthatjuk be bank/hitel kártyánk adatait, illetve a fizetési címet. Az Account Profilban rendelhetünk hozzá levelezési címet, illetve már megadott adatainkat módosíthatjuk. A Change Password oldalon pedig jelszavunkat változtathatjuk meg.


Letöltés és telepítés

A Lord of the Rings Online játék már nem kapható boltokban CD/DVD-s változatban (a régen megvásárolt EU-s példányok pedig már nem használhatóak), csak digitális formában elérhető. A játék letöltése nagyon egyszerű, mindössze a számunkra megfelelő változatot kell kiválasztani (High Res, Standard Res, Mac), ezt követően lementeni a letöltő programot, majd elindítani. A letöltő program maga tölti le a klienst, majd telepíti a játékot. Letöltheted a LotRO-t a hivatalos oldalról, de innen is a következő linkek segítségével:

Letöltés LOTRO High Resolution - PC-hez.
Letöltés LOTRO Mac - Ha MAC OS-el rendelkezel.


Szerverválasztás

Jelenleg 5 EU és 5 US szerveren játszhatunk. Az időeltolódás miatt mindenképpen érdemes európai szerverek közül választani, melyek közül 2 angol, 2 német és 1 francia. A legtöbb magyar játékos a Evernight szerveren játszik, de a Laurelinen is találsz kisebb közösségeket. Ha a Laurelin szerveren szeretnél játszani, akkor figyelj, hogy karaktered neve illeszkedjen Középfölde világába.
A LotRO publikus bétaszervere a Bullroarer, ehhez külön bétakliens letöltése szükséges. A Bullroarer korlátozottan van online, általában nagyobb patchek és updatek/kiegészítők előtt.