Címlap

Riders of Rohan

"Párosával vágtattak, s bár egyikük-másikuk föl-fölegyenesedett a kengyelben, hogy előre vagy oldalt kémleljen, láthatólag nem vették észre a három üldögélő s őket figyelő idegent. Már majdnem mind túljutottak rajtuk, amikor Aragorn váratlanul fölállt, és harsányan elkiáltotta magát:
- Rohan lovasai, mi újság Északon?"

Riders of Rohan 2012 őszén jelent meg, a LotRO 4. kiegészítőjeként. Bebarangolhatjuk Rohan hatalmas keleti vidékét az Anduin folyótól egészen Fangorn sötét mélyéig. Rohan legnagyobb újítása a mounted combat volt, melyet azóta is fejlesztenek, hogy későbbiekben instákban is felhasználhassák.


Kontent

A több, mint 400 küldetéssel 75-ről 85-re fejlődhetünk. Az első város mindenki számára ingyenesen elérhető, ezen küldetések teljesítése szükséges a war-steedhez. Az epikus történet szál most is végigvezet minket minden kisebb területen, ezért érdemes ezzel együtt haladni.
A Riders of Rohan kiegészítőhöz tartozik, azonban témájában jelentősen eltér az Erebor instapakk. A három darab 3 fős (Iorbar's Peak, Seat of the Great Goblin, Webs of the Scuttledells) egy 6 fős (The Bells of Dale) insta és három 12 fős single boss raid (Flight to the Lonely Mountains, The Fires of Smaug, The Battle for Erebor) azokon a tájakon vezet minket végig a jelenben, amit Bilbó és a törpök sok évvel ezelőtt megjártak.

Warbands

A kiegészítővel jelentek meg a játékban az un. Warbandok. Ezek, az általában valamilyen hátason ülő, csoportokba verődött ellenségek egész Rohan területén portyáznak, legyőzésükhöz pedig akár raidre is szükség lehet. A hozzájuk tartozó küldetésből a warband szintjének megfelelő ajándékdobozt kapunk, amiből több értékes dolog is eshet.

Hytbold

Riders of Rohan kiegészítővel egy egészen új solo end game kontent is megjelent. Maguknak a játékosoknak kell felépíteni Hytbold városát, miközben számos érdekes küldetést és nyílt instát teljesítenek. Ahogy a város épül, úgy nyílik meg benne egyre több dolog és természetesen úgy lesz egyre szebb, nyüzsgőbb és élettel teli. Minden classnak 3-3 féle ruha szett is kiváltható, sőt Mória óta először újra vannak craft insták is.