Címlap

Fejlesztői napló - Bingo Boffin Balladája

Holnap indul izgalmakkal teli, kalandos útjára Bingo Boffin. Mielőtt társulnánk új barátunkhoz, olvassuk el megalkotójának, Jeff ‘MadeOfLions’ Libby fejlesztőnek szavait erről a merőben új és Középfölde világában egyedi kontentről.

Bevezető

A LOTRO, (illetve minden más általunk fejlesztett MMO) egyik meghatározó jellemvonása a kiegészítők és köztük lévő frissítések folyamatos kiadása, melyek a játékot bővítik minden irányba. A LOTRO történetében eddig 30 frissítésre került sor, amelyek keretében új területek, insták, küldetések és új történetek jelentek meg Középfölde világában. A kiegészítők megjelenése során izgatottan figyeljük az in-game chat-et, illetve a fórumokat, hogy mi a játékosok véleménye, illetve, hogy ötletet merítsünk a következő fejlesztéshez. Majd összedugjuk fejünket és elkezdünk dolgozni mindazon, amit a következő frissítés tartalmazni fog.

Egy új nagyobb kiegészítő kiadása számunkra igen nagy izgalommal jár (és remélhetőleg számotokra is), de az utóbbi időben azon gondolkodtunk mivel tudnánk ezt az izgatottságot fent tartani a kiegészítők kijövetele között.
A LOTRO elképesztő mennyiségű tartalommal rendelkezik, de a játék elég régóta létezik, így a hűséges és kitartó játékosok már a nagy részét vagy egészét látták, néha több karakteren is. Amikor annyira régóta élesz Középföldén (akár játékosként, akár fejlesztőként), valami új és váratlan hiányzik. Tehát hogyan lephetnénk meg a játékosokat valami újjal?

Az a „kiegészítők-között”érzés

Az egyik módja, hogy a kiegészítők között valami új tartalmat adjunk ki, a szezonális fesztiválok bevezetése volt. Ez lehetőséget adott számos esemény megrendezésére, a nagy kiegészítők között, valamint a szezonális témák szórakoztató utat biztosítottak a jutalmakhoz. Ezek sok sajátossággal rendelkeznek, (személy szerint nekem az Őszi Fesztivál és a Haunted Burrow a kedvenceim), ugyanakkor ezek is már évek óta jelen vannak.
A PvMP az egyik olyan terület, ahol az izgalom a kiegészítők között se lankad, a dinamikus jellege okán. Ettenmoors nincsen mindig csordulásig tele, de ezen a területen a szórakozás nagy részét a játékosok hozzák létre. A csaták minden este mások lehetnek ami hozzájárul a terület hosszú élettartamához.

De mi van akkor, ha az illető nem igazán szereti a PvMP-t és a szezonális fesztiválokat is már végigjárta többször? Mi újjal és érdekessel szolgálhatunk a nagy frissítések között? Az egyik válasz az orrunk előtt volt: minden hétfő reggel egy csapat fejlesztő összegyűlik a „Content Pit”-ben, hogy megbeszéljék az előző esti TV adást. Kitárgyaljuk a legfrissebb fejleményeket a Trónok harcából, A törvény nevébenből, kedd reggelenként pedig az egyik kedvencemből: a Survivor-ből. (Ne ítéljetek meg, ez egy nagyszerű műsor!) Mi lenne, ha újból megragadnánk a lényegét ezeknek az „esemény utáni” könnyed beszélgetéseknek?
Akár egy TV műsornál, itt is arra lenne szükség, hogy minden héten valami új történjen, az évenkénti 3-4 alkalom helyett. Eddig nem így dolgoztunk. Egyáltalán meg tudjuk csinálni? Amíg egy ilyen terv megvalósíthatóságáról elmélkedtünk, ahogy mondani szokás, „a mese a meséléssel nő”.

Bingo Boffin Balladája

És így született meg „Bingo Boffin Balladája”, egy nagyon hosszú történet, amely egy Megyéből származó, nagyrészt átlagosnak mondható hobbit kalandjait meséli el. Az Epikus Küldetésektől eltérően, amelyek nagyobb adagokban 3-4 havonta jelennek meg, Bingo Boffin története fokozatosabban fog kibontakozni, egy új történet jelenik meg minden szerdán egy éven keresztül. Ha úgy döntesz, hogy összebarátkozol Bingo Boffinnal, akkor 52 hétnyi új küldetésezés áll előtted.

Annak érdekében, hogy Bingo Boffin küldetési mindenki számára elérhetőek legyenek, itt van néhány figyelembe veendő dolog

  • Bingo Boffin Balladáját alapvetően szolozható élménynek szánjuk, nem lesz benne sessionplay, a kötelezően egyedül teljesítendő részeket pedig a minimumra csökkentettük.
  • Az első küldetés 8-as szintű és a Michel Delving-ben lévő hobbitüreg előtt kezdődik. Minden heti küldetés végén látható lesz, hogy a következő hetihez milyen szint ajánlott, (valamint a küldetés neve, egyfajta előzetesként) így ha valaki szeretné, közben szinteket is léphet. Én úgy tervezem, hogy indítok egy új karaktert, amely a küldetéseket szinten fogja megcsinálni, de a magasabb szintű karakterekkel is végigmegyek rajtuk. Szerintem mindkét megközelítés helyes!
  • Amennyiben lemaradnál valamelyik heti küldetésről, ne aggódj! Amint egy adott heti küldetés megjelenik, az mindenki számára elérhetővé válik, aki eljutott odáig a küldetésláncban. Tehát, ha az első 3 heti küldetés kész van, akkor utána a negyedik hetit bármikor meg lehet csinálni a későbbiekben. Egy évvel a megjelenés után akár mind az 52 küldetést egyhuzamban meg lehet csinálni. Ez olyan mintha egy teljes sorozatot egyszerre néznél végig a Netflix-en. Ha akarod, megteheted, de remélem, hogy végigjátszod, ahelyett, hogy csak ülj egy évig.
  • Már egy ideje dolgozunk a színfalak mögött Bingo Boffin-on és néhány sasszemű játékos már talált is rá bizonyítékot. Nem kell leállítani a szervereket minden héten, hogy folytathassuk a történetet. A megvalósításhoz szükséges dolgok már mind megvannak, csak a megfelelő pillanatra várunk, hogy mozgásba hozhassuk a kereket.
  • Említettem már, hogy Bingo Boffin Balladája ingyenes?

Remélem élvezni fogjátok a találkozást Bingo Boffinnal és örömmel segítitek majd ebben a hosszú, különös kalandban, valamint, hogy az élmény szórakoztató lesz. Szintén remélem, hogy a küldetésláncot, valamint a különböző jutalmakat megfelelőnek találjátok. És itt jön Bert Bartleby a képbe.

Null

Bert Bartleby, Bingo Badge Barterer

A Bingo küldetéssorozat teljesítésével új barter itemhez lehet jutni; ez a Bingo Badge. Ezeket egy Bert Bartleby nevű különös személynél lehet beváltani, aki Középfölde vad vidékein vándorolva érdekes és hasznos ritkaságok széles választékára tett szert. A történet előrehaladtával Bert-et egyre több helyen lehet majd megtalálni és minden egyes új helyen új dolgokat lehet kiváltani.

Null

Bert még egy hasznos szolgáltatást nyújt. Amennyiben nem tudod, hogy azon a héten Bingo Boffin merre található, csak beszélni kell vele és már is megtudhatod.

Null

Összefoglalás

Sose próbáltunk korábban ilyen gyors ütemben epizodikus tartalmat kiadni, így ez számunkra több szempontból is izgalmas. De úgy gondolom, hogy Bingo Boffin-nak van egy érdekes meséje, amit el tud mondani és remélem, hogy jól fogtok szórakozni Bingo Boffin oldalán a következő év folyamán.

Hozzászólások

Nekem eddig tetszett, várom a következő részt! :)