Címlap

Dol Guldur

"Mikor a Tündék és Emberek Utolsó Szövetsége legyőzte Szauront csak teste semmisült meg, szelleme távoli vidékekre menekült...
Azonban ahogy ereje egyre növekedett, a Harmad kor 1050-es éveiben újra visszatért Középföldére és a nagy Zölderdőben Amon Lanc kopár szikláin kezdte építeni sötét várát ami a Dol Guldur, a Boszorkányság Hegye nevet kapta. Az egykor üde és békés Zölderdő megtelt nyomasztó bűzzel és gonoszsággal és nem volt többé már Zölderdő...
Bakacsinerdő sötétje pedig nőttön nőtt, s a világ sötét zugaiból gonosz teremtmények özönlöttek Dol Guldurba, hogy egyetlen akarat alatt egyesüljenek..."

A Harmad kor 2850. évében Gandalf végül megtalálta a haldokló Thráint Dol Guldurban. Ekkor bizonyosodott meg, az erődben lakozó Boszorkány Úr valójában Szauron maga. Ezután sürgette a Fehér Tanácsot egy gyors támadásra amit Szarumán, a Tanács feje egészen 2941-ig halogatott. Ekkor megtámadták az erődöt, bár megsemmisíteni nem tudták és gonosz szolgái még mindig ott vannak, de végül Szauront kiűzték Bakacsinból és Mordorba menekült.
Most Celeborn és Galadriel Úrnő indított támadást Thranduil király és a zöld tündék segítségével, hogy az erődöt végleg lerombolják és a gonoszt örökre kiűzzék az egykori Zölderdőből.


Általános ismertető

Dol Guldur a 2010-ben megjelent Mirkwood kiegészítő része. Kezdetben három 3 fős, egy 6 fős insta és egy 12 fős raid tartozott hozzá. Update 9-el szintezhetővé váltak és a Dungeons of Dol Guldur nevű 3 fős instát átalakították 6 főssé.
Update 9 előtt több küldetés is tartozott ezen instákhoz, melyeket Helethirben lehetett felvenni, most instába belépve automatikusan megkapja mindenki. Szintén ezen frissítéssel szűntek meg a Dol Guldur medálok és raid sett coinok, ezek Medalionná konvertálódtak át. A régi szetteket skirmish campben classic vendortól lehet megvenni. Szintezéssel együtt megjelentek új 85-ös szettek is, amiket a már említett helyen találhatjátok meg.

Loot

Update 9-el minden korábbi itemet kiszedtek ezen instákból, helyükre szinteződők kerültek. Minden insta/raid boss külön loot-táblával rendelkezik, Elder symbol pedig csak a raid T2-es ládáiból eshet.

META Deed

Az összes insta/raid deed teljesítésével a Saviour of Mirkwood title kapható meg és a hozzájáró Galadhrim War-steed. Összefoglalva a következőket kell teljesíteni hozzá

  • BG összes boss HM
  • WP 2 boss megölés és HM teljesítése
  • DoDG boss megölése, HM teljesítése és összes tünde kiszabadítása (egyszerre csak 2 tündét ad deedhez, ezt jelzi az aktuális küldetés amit belépéskor ad az insta)
  • SG 4 boss (utolsóhoz kell a HM) és 20 fell spirit megölése.

Dol Guldur insták

Barad Guldur

Sammath Gûl

Dungeons of Dol Guldur

Warg-pens of Dol Guldur

Sword-hall of Dol Guldur