Címlap

Béta szerveren voltunk - Update 16.2

Hétvégén újra megnyitotta kapuit a Bullroarer szerver, melyen a nyáron érkező Update 16.2-es frissítést tesztelhetik a játékosok. Mi is éltünk az alkalommal, leporoltuk karaktereinket és felnéztünk a teszt szerverre, hogy egy kis betekintést adhassunk a LotRO következő frissítéséről.

PvMP térkép

Az Update 16.2 legnagyobb vívmánya egy új PvMP térkép, amit már réges-rég óta vár a PvP-t kedvelő játékos társadalom (hogy egészen pontos legyek, már 2008! óta várunk rá). Az új helyszín Osgiliath, amit a fejlesztőknek sikerült szépen visszaépíteni (a jelenlegi látható lerombolt állapotából), hiszen sok hónappal a játék PvE cselekménye előtt járunk. Sauron seregei már betörtek a városba keletről és kialakították táboraikat, de a nyugati oldalt még rendíthetetlenül tartják a gondori katonák. Belépve Osgiliathba, ebbe a rövid ideig tartó satus quo helyzetben találjuk magunkat.
A fejlesztők a várost a PvP akciókra kihegyezve alakították ki, így számos része biztosít remek helyet az összecsapásokra, egészen a néhány fős kis harcoktól az akár 50-60 főt számláló, nagyobb ütközetekig. Készül egy igazi 1v1 aréna is, melynek a Dome of Stars ad helyet.
Mind a két oldal kap rengeteg új küldetést, illetve több új deedet is. Ez utóbbiak mostantól egy teljesen új kategóriát fognak alkotni a korábbi PvMP-s slayer és Ettenmoors deedekkel.

PvMP balansz

Az utóbbi frissítésekkel kicsit felborult a balansz, ami a freep oldalnak kedvez jelenleg. Ezért a creep classokat felerősítik, például új traiteket kapnak, skilleket alakítanak át. Ezek azonban csak a későbbi béta buildekben lesznek benne, így sokat még nem tudunk mondani róluk.
A freepek végre kapnak új PvP ruha szettet, melybe három-három essence követ pakolhatnak. Az elérhető Audacity 25-re nő és változik a buffja is, ez azonban még nagyon képlékeny jelenleg.

Cosmetic fegyver

Egy másik réges-rég óta áhított dolog is bekerül a játékba, méghozzá a cosmetic fegyverek. Három új hely jelent meg a karakterpanel cosmetic fülén, melyekbe main- és off-hand fegyvert (vagy pajzsot), illetve íjat lehet tenni. Leporolhatjátok régóta féltve őrizgetett különleges fegyvereiteket, melyeket hat vagy 7 éve őrizgettek, mert nem volt szívetek megválni tőlük. Most újra használhatjátok őket! Természetesen lesznek ésszerű megkötések, így például nem adhattok burglar kezébe lore-master botot, ahogy minstrelnek alabárdot sem.

Egyéb

Három újabb területen jelennek meg a Roving Threat bossok és kincses ládák, így hamarosan Evendimben, Mirkwoodban és North Downsban is találkozhattok velük. Az értük járó tokenekért pedig IXP rúnákat és Anfalas Empowermentet is válthattok majd ki.
Valószínűleg ebben a frissítésben debütál a LotRO új epizodikus története, a Bingo Boffin kalandjai. Azonban ez még nem volt tesztelhető állapotban, így sajnos nem volt szerencsénk kipróbálni.

Hozzászólások

Ígéretesen hangzik nagyon, ez a cosmetic fegyver dolog pedig nem várt meglepetés :)