Címlap

Nyugat Gondor

Null

„- Hol vagyunk egyáltalán, a Középföldén? - kérdezte Gimli.
Elladan felelt neki: - A Morthond folyó forrásától ereszkedtünk alá, ez az a hosszú és jeges vizű folyó, amely Dol Amroth falait mossa, majd végül a Tengerbe torkollik. Most már kérdezned sem kell, miért kapta a nevét: az emberek Feketegyökér-patak néven emlegetik."

Western Gondor az Update 14: The Paths of the Dead frissítéssel érkezett 2014. július 14-én, a maximális szint 95-ről 100-ra nőtt.


Földrajza

A terület a Fehérhegység (Ered Nimrais) középső szakaszának déli oldalán terül el. Keletről a Ringló folyó felső folyása és Tarnost hegyei, míg nyugatról a hidegvizű Morthond (Feketegyökér) folyó határolják. Western Gondor déli része Belfalas öblében végződik. A területet mintegy uralja és részekre tagolja az Ered Nimrais egy leszakadt déli nyúlványa. Így nyugati oldalán fekszik a Morthond folyó völgye, északi részén a természet által kialakított Tarlang szoros biztosítja az átkelést Lamedonba. A Fehérhegységben eredő Morthond, Ciril és Ringló folyók délen egyesülnek és a Cobas öbölbe folynak. Itt, a delta dél-keleti oldalán fekszik Edhellond, a tünde-kikötő, tőle délre, a Belfalas egy nyúlványán épült meg a terület legjelentősebb városa, Dol Amroth.

Története

A terület története egészen az első kor utolsó éveiig nyúlik vissza, amikor Doriathból érkező tündék megalapították Edhellond kikötőjét. Így Lindon mellett innen is lehetőségük nyílt Nyugatra hajózni. Későbbi években Edhellond Amroth uralma alá tartozott, ehhez kapcsolódik Amroth és Nimrodel szomorú legendája is, amit a Befejezetlen Regék Númenorról és Középföldéről című könyvben olvashattok el.
Még a másodkorban, a többnyire lakatlan vidéket númenori hajósok kezdték meghódítani és számos tengerparti kolóniát alapítottak. Egy ilyen kolóniából nőtte ki magát a Hűségesek által alapított Dol Amroth (jelenlegi nevét csak Amroth halála után kapta) hercegség is. Első hercege Imrazôr volt (későbbi feljegyzések fiát nevezik meg első hercegként), aki egy Nimrodel kíséretétől elszakadt erdő tündét, Mithrellas-t vette feleségül. Így keveredett tünde vérvonal Dol Amroth uralkodó házának családfájába. Imrazôr halála után fia, Galador uralkodott, majd későbbi leszármazottai. Jelenleg, Galadortól számítva a 22. herceg, Imrahil fejedelem uralkodik.


Területei

Feketegyökér völgye

A hegyvidéki falvak lakosai nehezen, de átvészelték a Holtak Seregének átvonulását. Azonban a fenyegetés nem szűnt meg. Valami gonosz munkálkodik a völgyben? Vagy csupán a vadon fordult a kis falvak ellen? Az itt élő embereknek szüksége van a segítségetekre!


Lamedon

Lamedon gyönyörű szép lankáin békében élhettek és dolgozhattak a gondori földművelők. Az idilli nyugalom azonban elvakította őket és nem vették észre a délről érkező fenyegetést. Most umbari kalóz hordák tartanak északra, hogy kifosszák és megöljék az itt lakókat. Keljetek Calembel és a környékbeli falvak védelmére, ne késlekedjetek!


Belfalas

Belfalas öblét kalózok hajói lepték el, az umbariak már számos helyen partot értek és kialakították állásaikat. Edhellond, az egykori békés tünde kikötő elesett. A kalóz hordák Gondor nyugati központját, Dol Amrotot fenyegetik. A háború elkezdődött a városért, űzzétek el örökre az ellenséget!Kontent

A terület megjelenésével kezdődött az Epikus Történet egy új fejezete, a Volume 4, melyben Aragorn és csapata Minas Tirithbe vezető útját követhetjük nyomon. A küldetések során találkozhatunk jól ismert hőseinkkel is, a mellékszálak pedig számos érdekes és izgalmas történetet mesélnek el.
100-as szintre fejlődve rengeteg solo és néhány 3/6 fős napi küldetés nyílik meg Dol Amrothba, illetve egy napi solo insta, amikor a város különböző részeit kell megtisztítanunk a betörő kalózoktól. A csapatos kontentet kedvelők pedig biztosan szívesen látogatják Tarlang's Crown 6 fős területet, amihez egy instával záruló küldetés-lánc is tartozik, a DA napi küldetések mellett.
Összesen 7 Warband portyázik Nyugat Gondor területén, melyek erőssége a solotól a raid szintűig terjed; megölésükért pedig deed jár.