Címlap

Bétán voltunk - Update 18.2

Tegnap megnyitották a Bullroarer teszt szervert az Update 18.2-es frissítéssel, mely a várva várt raid mellett hoz egy új Stablemaster Collection-t, valamint egész Eriadort megszépítik. Karaktereinket pedig nem csak a közelgő raiddel érkező új szettekkel, ékszerekkel fejleszthetjük, hanem Legendás fegyvereinken is új szintek nyílnak meg.

Throne of the Dread Terror

„Az Ellenség marka összeszorul Gondor védői körül, ahogy Gothmog megszerzi az irányítást Mordor seregei felett. Osgiliath kapuitól menetelve az ellenség újult erővel özönli el Pelennor mezejét. A Boszorkányúr elestét követve gonosz varázslat szövi át a mezőt, ahogy a Retteget Iszonyat magához hívja legerősebb szövetségeseit. Ha Gothmog igazat szólt Golodirral való közös végzetéről, lehet még remény a győzelemre?”

Az újdonságok sorát a raiddel kezdem, hiszen sok-sok év óta ez az első multiboss raid a játékban. Méreteit és kialakítását tekintve nyugodtan hasonlíthatjuk akár Rift-hez vagy Dâr Narbugud-hoz, a LotRO legkedveltebb raidjeihez. A Throne of the Dread Terror teljesítéséhez 6 boss-t kell legyőznünk, valamint a hozzájuk vezető úton lévő, különféle kihívásokat tartogató trash-t. A harc Minas Tirith kapuja elől indul és Osgiliath előtt ér véget, legalább is a legbátrabb csapatoknak, akiknek sikerül az első 5 boss-t sikeresen legyőzni. A raid csak 105-ös karaktereknek elérhető (tehát nem szintezhető) és indítható T1, valamint T2 módban. Természetesen minden boss-harcnak van Challenge módja is, mely a még nagyszerűbb jutalomért további kihívást tartogat.

A nehéz harcért járó jutalomért sem feledkeztek meg a fejlesztők; minden classnak 3 különféle szettet készítettek a trait fáknak megfelelően, valamint minden szettből létezik egy T1-es Lesser és T2 (HM)-es Greater verzió. Ezen felül természetesen számos új ékszer, pocket item, off-hand fegyverek és pajzsok is érkeznek a raiddel. Minden classnak készült egy arany színű egy essence slotos class item is, amit a HM ládából eső érméből lehet majd kiváltani. Természetesen még ezek a ruhák, ékszerek, további tárgyak nem véglegesek, megjelenésig változhatnak rajtuk mind a statok, skill bónuszok, essence helyek száma is (valószínűleg fog is változni, mert picit túl erősre sikeredtek első körben).

Összefoglalva; nagyon izgalmas hónapok előtt állunk, reméljük a fejlesztőknek sikerül megfelelően beállítani a nehézségi szinteket, hogy az új raid sokáig kihívás elé állítsa a játékosokat.

Legendary

Új szinteket nyitnak meg a Legendary fegyvereken, felkészülhettünk a raid legnehezebb harcaira. A fő dps/class-item legacy 10 szinttel nő, melyből 5-öt automatikusan megkapunk, további 5 pedig Star-lit kristály segítségével lesz feloldható. Minden legacy kap 15 további szintet (ezzel 59 lesz az elérhető maximum), melyből 5-öt szintén megkapunk, 10-et pedig Empowerment tekercsekkel oldhatunk fel. Így első ránézésre soknak tűnik, kis tesztelés után pedig még többnek. Félő hogy már az így is túl erős karakterek még inkább erősödnek, a balance tovább romlik, az Update 18.2 előtti kontentek pedig végletekig leegyszerűsödnek.

Minas Tirith - csata után

Az Update 18.2 elvisz minket a csata utáni, immár napos (Hurrá!) Minas Tirithbe, ami az új küldetések segítségével a március 15. és 18. közötti kis időszakot dolgozza fel. Több napi küldetés segítségével növelhetjük hírnevünket a városban, valamint egy új session play keretében átélhetjük a történet egyik kisebb ikonikus pillanatát. Hogy melyiket? Az legyen meglepetés :)

Stablemaster Collection

A frissítéssel megjelenik egy új gyűjtemény a Collection panelen, melyre felkerül Középföldén fellelhető összes Stable-master. Ez a gyűjtemény nem csak arról ad képet, hogy mely utazási helyeket nem fedeztük még fel a játékban, de némi Mithril Coinért cserébe bárhonnan eljuthatunk egy kiszemelt Stable-master-hez. Sajnos az utazások pontos, végleges árát nem tudjuk, de egy ötletes és az utazást még egyszerűbbé tévő kis kiegészítést kapunk a Collection menühöz. Reméljük egy következő fejlesztéssel majd a class trait pontokat rendezik hasonlóan össze.

Null

Eriador grafikai revamp

Elérkezett az idő, hogy egy kicsit kicsinosítsák a játék régebbi területeit, így első körben (mert reméljük, hogy folytatják majd) Eriador kapott egy jelentősebb grafikai fejlesztést. A sok helyen gyér talajt immár mindenhol dús fű és pompás vadvirágok borítják. A vadont számos új bokorral és fával sűrítették, a mocsarakat pedig náddal és sással tették még élethűbbé. Bár még vannak hibák (amiket feltétlen jelentsetek, ha a bétán jártok), de fenséges látványt nyújtanak a megszépült területek, mint például a Szúnyogos-mocsár, Magányország kies pusztái, Trollháza és Dúnföld vadonjai.
Ha kicsit gyengébb gépen játszotok és nem bírja az új dús növényzetet, akkor a részletes grafikai beállításoknák, a Frill Distance változtatásával nyerhettek pulsz fps-t.

Housing revamp

Éveken át ígérték, de mindig csak halogatták, talán már mindenki le is mondott róla, de végül érkezett egy jelentősebb Housing fejlesztés. Minden lakó övezetet megszépítettek Eriadorhoz hasonlóan dús növényzettel és ahol szükséges volt, pótolták az eddig hiányzó NPC-ket. Valamint minden házat bővítettek rengeteg (!) hellyel trófeáink számára. A standard házak mintegy 15, a delux házak több, mint 35, a Kinship házak pedig több, mint 45 hellyel bővítették.

Egyéb apróságok

Folyamatosan dolgoznak a Featured instance rendszeren is, ennek eredményeképpen 3 instát cserélnek ki újakra. Így Ost Elendil helyett Dungeons of Dol Guldur, Inn of the Forsaken helyett Stoneheight, Ost Dunhoth helyett pedig Helegrod Drake wing lesz. Sajnos eltűnnek a HM ládákból a Featured ékszerek és ruhák, kárpótlásul ezentúl ékszereket is válthattok ki Long-lost érmékből. Természetesen aki szeretné, ezentúl is teljesítheti az insták Challnege küldetését, hiszen a HM ládákból további lootra számíthattok, valamint jó eséllyel dobnak olyan hasznos tárgyakat, mint Stat Tome, Star-lit, Remembrance például.

A frissítés hoz néhány kisebb jelentőségű változást néhány class esetében. Ezek közül a legfontosabb, hogy a Minstrelek minden trait ágon éleszthetnek harc közben, bár kék ágon jelentősen rövidebb cd-vel. A Guardian radiate bleed sebzés megfelelően fog sebezni a továbbiakban. Fontos javítás, hogy az exploitok elkerülése végett 95-ös szint feletti karakterek nem kaphatnak Inspired Greatness buffot.

A VIP játékosok Wardrobe-ja 20 hellyel nő.

A bétán készült képeket a cikk elején megnézhetitek, csak kattintsatok a kezdő kép közepére. Ha szívesen kipróbálnátok az Update 18.2-es újdonságokat és változásokat, töltsétek le a Bullroarer klienst.