Címlap

Riders of Rohan területei

Rohan története I.

Ebben a fejezetben Rohan Gyűrű Háborúig szóló történetéről olvashattok, az ezt követő események Helm's Deep kiegészítőről szóló részben kerülnek bemutatásra.
A harmad kor első felében Gondor szövetséget kötött a Vadonfölde (Rhovanion) északi részén, az Anduin felső folyásánál élő lovas néppel, akik magukat Éothéodnak nevezték. Később, 2510-ben a Szauronnal szövetséges balchotok Gondorra támadtak, az ifjú Éorl késlekedés nélkül egész seregével Gondor segítségére indult. Habár az út hosszú volt északról, de a lovakon vágtázó sereg még idejében odaért és Celebrant mezején az egyesült seregek súlyos csapást mértek a betörő keletlakókra.
Hálából a segítségért, Cirion helytartó a háborúkban elnéptelenedett Calenardhon területet (Vasudvard kivételével) a rohírok rendelkezésére bocsájtotta, így alakult meg Rohan. Majd a két fiatal uralkodó örök barátságot esküdött az Amon Anwar csúcsán, ettől fogva hű szövetséges lett a két ország.
Éorl volt nemzetségének első királya, utolsó pedig Pörölykezű Helm, aki a dúnföldiek támadásaikor halt meg Kürtvárban. Mivel odaveszett mind két gyermeke, nővérének fia, Fréaláf lett az új uralkodó. Az ő vérvonalából származik Rohan jelenlegi királya Thengel fia Théoden.

Rohani lovak

A rohírok különleges viszonyt ápoltak lovaikkal és nagy tisztelettel, szeretettel voltak irántuk. Ezért nem csoda, hogy Középfölde legjobb lótenyésztőivé lettek. Rossz pletykák szerint Rohan lovakkal adózott Szauronnak a háború kezdetén, azonban ez csak gonosz hazugság, hiszen mindennél többre becsülték lovaikat. Hanem orkok raboltak el gyakran lovakat tőlük, ezekből a legjobbak pedig a lidércek hátasai lettek.
Van egy különleges lófajtájuk is, amit mearáknak hívnak. A legendák szerint maga Oromë ajándékozta ősüket a lovasuraknak. Ezek élete sokkal hosszabb mint társaiké, addig élnek míg gazdáik. A mearák közül legnagyobb Felaróf volt, Éorl lova. Különlegességük, hogy egyedül csak lovasvég királyait tűrik meg hátukon. Ez alól egyedül Gandalf számít kivételnek, akinek Keselyüstök, Felaróf egyik leszármazottja társa lett.


Riders of Rohan területei

East Wall

Gondor egykori északi határát még ma is jelzik a büszkén álló Isildur és Anárion szobrai. A két szobor, az Amon Hen ősi romjai és az ezeket körülvevő környezet lenyűgöző élményben részesít minket. A mesterien megalkotott epikus történet szál pedig szó szerint berepít minket a könyv eseményeibe. Itt élhetjük át a Gyűrűk Ura egyik legmegrázóbb jelenetét is, amikor a Szövetség felbomlik.
Ez a terület főleg az epukus történethez kapcsolódik, azonban itt is van jó néhány 76-77-es szintű küldetés.

The Wold

Keletelve legészakibb régiója, a többi területtől eltérően dombokkal tarkított terület, a fű gyéren nő, földje pedig száraz. Az itt élők fontos határvédelmi feladatot látnak el, különösen ezekben az időkben, amikor Keletlakók támadtak az országra Anduin felől. Területén található Éorl emlékműve, aminek 8 köve elmeséli Rohan első királyának történetét.
Küldetései 75-77-es szintűek, Langhold bárki számára teljesíthető.

Norcrofts

Rohan északi legelőit vasudvardi uruk-haiok és mordori orkok rohanták le, felégetve és elpusztítva mindent ami útjukba kerül. Ahol egykoron a mearák legeltek, most pusztulásnak indult a táj. Segíts a Cliving rohírjainak megfékezni a betörő ellenséget!
Területén 78-79-es szintű küldetések találhatóak.

Sutcrofts

Földjei az Entséd folyó torkolata és a megannyi földalatti víz miatt gazdagok, a fű mélyzöld és dús. A nyílt legelők mellett számos ültetvény is van, amiket most orkok rohantak le Mordorból. Az itt lévő Hytbold városkáját már porig égették, segítsetek újraépíteni a rohíroknak.
83-85-ös szintű küldetések vannak itt.

Entwash Vale

Az Entséd folyó felső torkolata ritkán lakott vidék, közvetlenül a Fangorn erdő mellett terül el. Az itteni lakosok emlékezetében elevenen élnek a régi Fangornról mondott mesék, amikben feltűnnek a hatalmas mozgó és beszélő fák. A főként Vasudvardból jött ellenség ellen csupán Éomer által ide vezényelt néhány rohír védi az itt lakókat.
Az itteni küldetések 80-82-es szintűek.

Eaves of Fangorn

Fangorn sötét és veszélyekkel teli erdejébe nyerhetünk egy kis bepillantást, találkozhatunk sok enttel, köztük Szilszakállal és a visszatért, immáron Fehér Gandalffal is. Segítsetek az enteknek megszabadítani ősi erdejüket a fákat kivágó orkoktól!
Főként 82-83-as szintű küldetések vannak itt.