Címlap

Kelet Eriador

Lone-lands (Magányország)

Földrajza

A nagy Keleti Út mentén fekvő, a Szúnyogos-mocsár és a Szürke Omboly folyó (Hoarwell River/Mitheithel) között fekvő sivár terület. Északról a Szelesdombok, délről pedig a Déli Dombság határolja. A sík vidékből egyedül Széltető (Weathertop) emelkedik ki. Talaja erősen köves, terméketlen, így növények nem, vagy csak gyéren nőnek rajta. Neve sem véletlenül Magányország, hiszen szinte teljesen lakatlan. A LotRO-ban egyedüli település Ost Guruth, ezen kívül található egy fogadó innen Brí felé fél úton, illetve két kisebb erődítmény.

Története

A Másodkorban, még az Arnor királyságának első napjaiban építette meg Amon Súl tornyát Elendil Széltetőn. Itt helyezték el a legfőbb Palantírt, hogy ezen keresztül tudjon az Északi és Déli Királyság egymással beszélni. Arnor felbomlása után a vidék a Rhudaur királyság része lett. Egy szörnyű árulás miatt az angmari Boszorkányúr könnyű szerrel rohanta le az országot. Amon Súl tornyát és minden erődöt a földig rombolta, így Rhudaur teljesen megsemmisült. Magányország azóta is néptelen és veszélyes, a fáradt utazók mindössze a Brítől mintegy egy napi járóföldre lévő Elhagyott Fogadóba térhetnek be megpihenni.

Kontent

A több mint 100 küldetéssel 22-32-es szint között fejlődhetünk.
Repufrakciója az The Eglain, amit küldetésekkel, intákkal és crafttal növelhetünk.
Területén találhatóak Iorvinas és Garth Agarwen nyílt dungeonok, Garth Agarwen-en belül pedig két 3 fős és egy 6 fős insta van. Továbbá a The Forsaken Inn-ben található a Inn of the Forsaken 3 fős szintezhető insta.


Trollshaws (Trollháza)

Földrajza

A Szürke Omboly és a Bruinen folyók közt fekszik, így területe az Utolsó Hídtól a Bruinen gázlójáig tart, ettől keletre lévő föld már Völgyzugolyhoz tartozik. A dombokkal tarkított vidéken sűrű erdőségek alakultak ki, ezért élővilága is igen gazdag. Trollházától keletre, a Ködhegység lábánál fekszik a természet által elrejtve Völgyzugoly.

Története

Trollháza egykor Rhudaurhoz tartozott és egy erődítményt is állítottak ide védekezésül Angmar fenyegetése ellen, de a királyság pusztulása óta elhagyatott vidék. Manapság egyre veszélyesebb az utazók számára, mert Ettenszikből már hegyi trollok is lemerészkednek. Így lett majdnem Bilbóékból is troll lakoma.
Eregion bukása után, a másodkorban Elrond északnak vezette az ott élő tündék egy részét és megalapította Imladris menedékét, Völgyzugolyt. A harmadkorban Imladris egyfajta menedékhely és egyben az Angmar, majd Mordor elleni szervezkedés főhadiszállása is lett. Sok nemzedéken át volt Isildur örököseinek otthona, így itt élt Aragorn is. Elrond háza pedig, az Utolsó Meghitt Otthon sok megfáradt utazónak nyújtott szállást. Itt pihent meg Thorin és társasága, majd később ide vonult vissza Bilbó és itt gyógyult fel Frodó is morgúl tőr okozta sebéből.

Kontent

A több mint 75 küldetéssel 32-45 szint között fejlődhetünk, természetesen ez nem elég a 13 szint teljesítéséhez. A területen sok csapatos küldetés is van, Rivendellben pedig az 50-es raidekhez vehetünk fel küldetéseket.
Trollshaws talán az egyik legszebb Eriador területei közül, számos a könyvekben olvasott és filmekben látott helyet is felfedezhetünk.
Repufrakciója az Elves of Rivendell, központja a The Last Homely House-ban van.
Egyetlen insta a szintezhető Lost Temple, ami az ITA kontent része.


The Misty Mountains (Ködhegység)

Földrajza

A mintegy 1450 km hosszúságú, Eriador határát jelentő hegyvonulat az északi Szürkehegységtől (Grey Mountains) egészen a Rohani Kapuig tart. Nevét a 3700 méteres magassága miatt kialakuló állandó felhőzetről kapta (orografikus felhőzet). Csúcsait állandó hó borítja, a rajta való átkelést pedig két hágó teszi lehetővé kegyes időben, ezek a Magas Hágó és a Vörösfoki (Caradhras) Hágó. Az egész hegylánc ércekben igen gazdag, néhol pedig mithril is található benne. A játékban több helyütt is megcsodálhatjuk a misztikus hegyet (Eregion, Nan Curunir, Fanuidhol), de Völgyzugolytól északkeletre lévő része külön területként is szerepel, a továbbiakban főleg erről lesz szó.

Története

Úgy beszélik még az idők kezdete előtt emelte a Ködhegységet Morgoth, hogy a Valáknak, különösen Oroménak megnehezítse az utazásait. A tündék vándorlásakor is sokukat rémisztette meg, az akkor még jóval magasabb hegy, és bírta őket így maradásra. Hogy megkönnyítse az utat, Orome hágót vájt a hegybe, ezt lett később a Magas Hágó (Cirith Forn en Andrath). Szinte Középföldének minden népe valamilyen formában kapcsolatban állt a hegységgel, mégis a törpök számára bír a legnagyobb jelentőséggel. Nem véletlen, hiszen egyik északi hegyében, a Gundabadban ébredtek fel, majd ettől jóval délebre vájták ki Mória bányáit. De megközelíthetetlen csúcsain fészkelnek Manwe madarai, Thorondor leszármazottai a sasok, akik még mindig őrködnek Középfölde felett.
Az utazók számára még ma is veszélyes hely, mert míg déli részeit Szarumán uralja, addig északabbi részein a Goblin kiráy zsarnokoskodik.

Kontent

A több mint 70 küldetéssel 39 és 50 szintek között fejlődhetünk. Egyaránt vannak könnyen solozható és nehezebb, már csapatot igénylő küldetések is.
Repufrakciója a Thorin's Hall, viszont több helyen is jól gyűjthetőek Rivendell repuitemek.
Területén található Goblin Town nyílt dungeon, ahol Riders of Rohan részeként egy 3 fős szintezhető insta is játszódik. Továbbá északi részén van Helegrod, ami három 12 fős és egy 24 fős szintezhető raidből áll.


Eregion (Magyalföld)

Földrajza

Eregion Trollházától délre és a Szürkehegységtől keletre fekvő, a Szürke Omboly, Glanduin és Bruinen folyók között található terület. Éghajlata kedvez a magyal növénynek, ezért számos ilyen liget nőtt területén, nevét is erről kapta. Utazás szempontjából mindig fontos hely volt, hiszen innen nyílik Mória Kapuja, a Vörösfoki Hágó és a délről jövő utazók is gyakran érintik.

Története

Még a m.k. 750-es éveiben Galadriel és Celeborn alapította Eregiont, népüket főleg noldák alkották. Galadriel előrelátóan Mória szomszédságába alapította meg, hogy a közelgő gonosz hatalom ellen a törpökkel szövetségben tudjanak harcolni. Ekkor tájt habár Szauron félte Gil-galad népét és a Númenoriak erejét, de hatalma még nagy volt és képes volt tündéknek tetsző alakot is felvenni. Így férkőzött Feanor unokája, Celebriombor barátságába. Ekkor ment Galadriel keletre és Celebrimbor lett Eregion ura. Szauron magát Annatarnak nevezte, Ajándékok Urának és Aulëndilnek Aule szollgájának. Így a legjobb kovácsok Celebrimbor és Szauron vezetésével létrehozták céhüket, amit Gwaith-i-Mírdainnak (Ékkőfaragók Népe) neveztek. Ők készítették el a Hatalom Gyűrűit, de a Három legerősebbet Celebriombor maga kovácsolta, így azok felett Szauron nem uralkodik. Szauron maga is elkészítette az Egyet Orodruin tüzében, de ekkor lelepleződött és szándékai kitudódtak. Ezért Mordorban hatalmas sereget gyűjtött és lerohanta egész kelet Eriadort. Az Elrond vezetésével érkező megkésett és gyenge felmentő sereg már nem sokat tehetett. Így Szauron Három kivételével minden gyűrűt megszerzett és Eregiont földig rombolta. A túlélők nagy része Elronddal északra vonult és megalapították Imladrist.

Kontent

A több mint 100 küldetéssel 47 és 52 között fejlődhetünk, legtöbb egyedül is könnyen teljesíthető. Innen nyílik Mória Falai ahova már a Vol. 2 küldetései visznek minket.
Külön repufrakciója nincs, küldetésekkel Elves of Rivendell növelhető.
Területén két 3 fős szintezhető insta található.


Enedwaith

Földrajza

Eregiontól délre, a Szürkevíz (Gwathló folyó) és a Vasfolyó között fekvő nagy síkság. Az első korban, de még a másod kor elején is hatalmas erdőségek borították. Később a númenoriak ezeket az erdőket kivágták és ezzel teljesen átformálták a vidéket. A játékban Enedwaith mindössze ennek az egész területnek a legészakibb részét jelenti.

Története

Már az első korban lakott terület volt, bár az itt élő emberek nem az Edánok első három házából valóak. Ezért voltak köztük olyanok is akik a gonosz szolgálatába álltak. A másod korban númenoriak vették birtokba, de pár virágzó kikötő építésén kívül tevékenységük kimerült az erdők kiirtásában, ami a hajóik megépítéséhez kellett. Később a Gondor és Arnor határán fekvő Enedwaith a Déli Királyság uralma alá került. Bár hivatalosan ez a ritkán lakott terület Gondorhoz tartozik, mára már egyáltalán nem érezhető itt a hatalma, a dúnföldi emberekből álló törzsek magukat igazgatják.

Kontent

A több mint 65 küldetéssel 60 és 65 között fejlődhetünk. A legtöbb küldetés könnyen teljesíthető egyedül is, de Thrór's Coomban találhatunk több ismételhető 6 főset is.
Két repufrakcióval is rendelkezik, míg a legtöbb területi küldetéssel a Algraig, Men of Enedwaith, addig a The Grey Company a Book és Kószáktól kapottakkal növelhető.
Területén található egy szintezhető 12 fős raid, Ost Dunhoth és bár nem a területén de ehhez a kontenthez tartozik két 3 és két 6 fős szintezhető insta (ITA kontent)