Címlap

Great River

Great River (Nagy Folyó)

Földrajza

A Nagy Folyó, más néven az Anduin Lórien és Rohan közötti nyugati partvidéke. Földrajzilag nagyon változatos terület, mert több kisebb-nagyobb tájegység is részét képezi. Északi részét, mely még nagyon közel van Lórienhez, sűrű erdő borítja. Délnyugati részén, a Limjód folyótól (River Limlight) délre már Fangorn erdeje, míg északra a folyó szurdoka fekszik, nyugaton pedig már a Ködhegység előhegyei tornyosulnak. A terület délkeleti részén fekszik Celebrant Mezeje, tőle keletre, ahol a Limjód beletorkollik az Anduinba az Északi Sekélyes (Rushgore), majd utána a Barnaföldek.

Története

Mivel nem beszélhetünk egybefüggő területről vagy országról, így történelmi szempontból is inkább csak az egyes részeihez tartozó érdekességekről számolok be. Cirion helytartósága idején a balchotok (keletlakó nép) és orkok támadtak Gondorra nagy erővel, de az Ifjú Eorl még idejében érkezett hatalmas rohír seregével. A fő összecsapásra hm. 2510. évében Celebrant Mezején került sor, ahol az egyesült seregek megsemmisítő csapást mértek a támadókra. Ezután a két fiatal uralkodó itt fogadott örök barátságot és lett Gondor és Rohan örök szövetséges.
Egy másik érdekes történet a Barnaföldekhez köthető, a másod korban ent-asszonyok segítettek az itt élő embereknek földművelő kultúrát kialakítani. Sajnos Szauron támadásai következtében ez elpusztult, az ent-asszonyok pedig eltűntek.

Kontent

A több mint 170 küldetéssel 70 és 75 között fejlődhetünk. A küldetések jelentős része egyedül is könnyen teljesíthető, viszont Limlight Gorge alterületét kimondottan csapatok számára alkották meg.
Területén két repufrakció is található, The Riders of Stangard és Heroes of Limlight Gorge, ez utóbbi csak instával és csapatos küldetésekkel növelhető (illetve 2 task küldetéssel).
Limlight Gorge-ban van a 75-ös szintű 6 fős Roots of Fangorn nevű insta.