Címlap

Szerver átalakítások - Frissítve

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, az idén fontos átalakításokra kerül sor a játék szervereivel kapcsolatban. Tegnap egy nagyon részletes és hosszú cikkben felvázolták az előttünk álló hónapok menetrendjét és az átalakítások részleteit, melyet lefordítottunk számotokra.

Üdv Középfölde lakói!

Végre szolgálhatunk részletekkel a World Tranfer folyamatáról, a LotRO szerverek átszervezéséről és egy vadonatúj adatközpontba költöztetéséről. Köszönjük türelmeteket, azon dolgoztunk, hogy a transzfer folyamat olyan jól lebonyolított, egyszerű és könnyű legyen, amennyire csak lehetséges. Az cikk első részében megbeszéljük az időrendet, míg a második felében magáról az új transzfer részleteiről lesz szó. Szóval ragadj meg egy kupa tünde bort és dőlj hátra, mert hosszú lesz.

Időrend

Augusztus 3-án bejelentjük melyek az érintett szerverek és az egész játékot lekapcsoljuk egy kisebb frissítés erejéig. Ezzel minden karakternek küldünk majd a játékban egy levelet, hogy felhívjuk a figyelmet a “Világ Bezárások” kezdetére, és mindarra, ami ezzel jár, a levélben lesz egy link ehhez és az elkövetkező hetekben megjelenő cikkekhez is. Továbbá a karakter készítés nem lesz elérhető a bezárás előtt álló szervereken.

Minden karakter, minden szerveren kap majd egy ajándékdobozt, mint egy a bezárás előtt álló szerverek emlékeként, melyek mindannyiunk oly sok kedves emlékét őrzik. A Szabad Népek doboza tartalmaz majd egy címet: „Of {Világ}”, ahova a 29 szerver neve közül bármelyiket választhatod, egy köpeny csuklyás és csulyátlan változatát és egy dekorációs zászlót a házadhoz. A Szörny karakterek ennek szörny verzióját kapják, egy címmel: „Bane of {Világ}”, ahova szintén bármelyiket választhatod a 29 közül.

Az új transzer szolgáltatás ezzel a frissítéssel lesz elérhető. A játék indítóján keresztül férhettek hozzá, miután beléptetek a felhasználói fiókotokba, a World Selection ablakon. A “Play” alatt lesz majd egy “Transfer” gomb. Augusztus 3-mal kezdődően karaktereket másolhattok a Bullroarer teszt szerverre és ingyen mozgathattok a megmaradó 10 (5 EU és 5 US) szerver között, melyek az év vége után elérhetőek maradnak. Ez még csak a folyamat kezdete. A megmaradó szerverek között ingyenes költözés csak egy-két héttel később kezdődik, egy alapos tesztelési folyamat után!

Az ezt követő néhány hétben figyelni fogjuk a mozgásokat, és ha minden rendben megy, akkor átlépünk a folyamat egy következő szakaszába; kikapcsoljuk az Aukciós Házat az első két “lenyugvó” szerveren és engedélyezzük a karakterek, kinshipek, accounton-megosztott tárgyak mozgatását a fennmaradó tíz szerverre.
Ismét figyeljük majd a mozgásokat, és ha minden rendben megy, akkor a következő két szerver jön sorba, s így tovább, mindaddig, amíg kényelmesnek nem érezzük megnyitni a transzfert minden érintett szerveren. Ez egy lassú és biztos költözés lesz.

Október elsején a megmaradó szerverek között a transzfer újra fizetős lesz, azonban az érintett szerverekről korlátlan ideig ingyenes marad.
Jövő év kezdetével többé nem játszhattok az érintett szervereken. Továbbra is láthatjátok majd ezeket, és a karakterek, valamint az accounton- megosztott tárgyak korlátlan ideig elérhetőek lesznek, hogy átvigyétek a megmaradó szerverekre.

Láthatjátok, ez egy hatalmas munka és szeretnénk olyan helyesen és fájdalommentesen elvégezni, amennyire csak lehetséges. Ahogy haladunk előre, mindig megadjuk majd a soron következő szerverek listáját. Küldünk majd levelet a játékban is, amit akkor kaptok meg, amikor szerveretek készen áll a költözésre, így tudni fogjátok, ha megnézitek a honlapot vagy a játékot. Ahogy közeledünk egy-egy eseményhez, mi is frissítjük majd az időrendet, hogy még pontosabb legyen.

És most a várva várt részletek….


Új transzfer lehetőségek

Új launcher szolgáltatás

A transzfer szolgáltatásunkat magába a játék indítójába építjük bele. A szerver választó ablakban láttok majd egy “Transfer” gombot, erre kattintva látjátok majd az összes szervert és az ezeken lévő karaktereiteket. Kiválaszthatjátok, hogy csak egy karaktert, vagy az összest, accounton-megosztott tárgyakkal vagy azok nélkül mozgatjátok a választásotok szerinti szerverre.

Megosztott tárgyak transzfere

Ez az új jelöl-négyzet a World Transfer interfészen lehetővé teszi majd, hogy minden felhasználói fiók szintű tárgyat, amik karaktereid között megosztottak a szerveren, átvihess egy másikra. Ezek a tárgyak a következőek:

 • Account Shared Currency (Mithril Coins & Skirmish )
 • Shared Storage
 • Housing Storage
 • Wardrobe
 • Destiny

A megosztott tárgyak transzfere mindvégig ingyenes szolgáltatás lesz, akkor is, ha már minden karakteredet elvitted arról a szerverről és esetleg maradt hátra néhány felhasználói fiók szintű tárgy.

Kinship transzfer

Amikor egy olyan karaktert transzfereltek, aki egy Kinship vezetője, a játék felbontja a kint az eredeti szerveren és újraalakítja az új világban minden korábbi adatával együtt. A játékosok, akik ebben a kinben voltak, automatikusan újra tagjai lesznek az új szerveren, ha úgy döntenek, hogy követik vezetőjüket. Kin vezetők, kérjük, beszéljetek a tagokkal időben, írjátok ki a kiválasztott szervert napi üzenetbe, stb., így a tagok tudni fogják, hogy hova kövessenek. A Kinship ház „boundos” tárgyai visszakerülnek tulajdonosaikhoz, a „nem-boundosak” pedig a Kin vezetőjének saját házi tárolójába vagy escrow-ba. A kinship ház minden előre kifizetett díja és feloldott tároló szintje automatikusan hozzá lesz adva az új kinship házhoz, amit az új szerveren vesztek.

Név prioritás

Az új transzfer folyamattal, amikor karakteredet egy új szerverre viszed, a szerver ellenőrzi majd, hogy van-e bármilyen név ütközés. Ha van, akkor az érkező karakter neve abban az esetben maradhat meg, ha a már a szerveren lévő, ugyan ilyen nevű karakter, legalább egy éve inaktív. A kevésbé aktív karakter neve kap majd egy -1 végződést és egy átnevező érmét (ennek nem lesz lejárati ideje). Ez megelőzi a legtöbb felesleges átnevezést, az érintett szerverekről érkezőknek.

Régió transzfer

EU és US szerverek között, a meglévő karakterek transzfere adatütközéshez vezetne, ezért csak egyik EU szerverről a másik EU szerverre, illetve US-ről, csak US-re való transzfert tudunk támogatni. Észrevehetitek, hogy a játék indítójában minden szervert megjelöltünk régiójával. Azonban nincs megkötés, hogy hol kezdetek ÚJ karaktert és játszotok lakhelyeteknek megfelelő szerveren. Próbáljatok ki bátran új szervereket, bármelyik régióban, attól függően, hogy hol érzitek magatokat a leginkább kényelmesen.

Housing transzfer

Mikor egy házzal rendelkező karaktert költöztettek, minden cókmók és a ház tulajdoni múltja a karakterrel megy az új szerverre. Ez azt jelenti, hogy a tároló kapacitás, a ház fenntartásának költségei, a tulajdoni és a türelmi idő mind-mind megjelenik annál a háznál, amit a célszerveren veszel majd. Amikor a háztulajdonos karaktereddel belépsz az új szerverre, találsz majd egy levelet, benne a korábbi címeddel és annyi pénzzel, amiből újra megveheted a házat. Minden dekoráció az Escrow Housing tárolóban lesz és a boundos tárgyak visszakerülnek a megfelelő karakterhez. Ha már van házad a célszerveren, akkor a kifizetett fenntartási költségek, a tároló kapacitása és a tárgyak hozzáadódnak a már létező házhoz.

Javasolt transzfer sorrend

Hogy kisebb esélye legyen bármi tárgy elkeveredésnek vagy eltűnésnek, javasolt először a Kinship vezetőket átvinni az új világba, majd a háztulajdonos karaktereket, a megosztott tárgyakat és utána a többi karaktert, vagy mindent egyszerre, ha ugyan arra a szerverre mennek.


A jövő

Szóval mi történik, miután mindannyian a megmaradó tíz szerverre költözünk? Rengeteg móka vár majd. Az új adatközpontokba költözés sokkal gyorsabb internet kapcsolatot biztosít majd a több közvetlen porttal minden területnek. Minden szoftvert a legújabb és legjobb változatára frissítünk, és minden szervert új, első osztályú hardverekre költöztetünk, amely lehetővé teszi, hogy kevesebb megszakítás legyen a szolgáltatásban és simább játékélmény legyen mindannyiunk számára. A kevesebb szerver egyúttal lehetőséget ad, hogy csapatunk több élő eseményt szervezzen (Live Event) és az összegyűjtött játékosok miatt a szerverek sokkal aktívabbak lesznek, több embert adva, hogy csapatokat, kinshipeket szervezzetek, vagy csak együtt élvezzétek a fesztiválokat. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra felpezsdítsük Középföldét, reméljük, hogy ti is!


GyIK

Nagyon sok témát lefedtem ezzel a cikkel és még több jön majd pontosabb időrenddel és a szerverek listájával, de remélem, hogy ez majd segít tisztázni rengeteg kérdést és az elmúlt hónapokban felgyülemlett aggodalmakat. Azonban biztos vagyok benne, hogy még mindig vannak kérdések. Lásd alább a gyakran ismételt kérdéseket és kérdezz minket bátran, ha van valami megválaszolatlan még, a választ pedig hozzáadjuk majd a GyIK listához.

Ingyenes lesz a transzfer? Meddig?

A transzfer a megmaradó szerverekre, vagy között ingyenes lesz október 1-ig. Ezt követően továbbra is ingyen költözhetsz a bezárásra kerülő szerverekről. De a fennmaradó világok között újra fizetős lesz.

Mi az időrend?

2015 augusztusban kezdődik a transzfer, 2016 januártól az érintett szerverek nem lesznek tovább elérhetőek.

Milyen account adatok lesznek transzferelve?

 • Destiny
 • Shared storage (Bank)
 • Housing storage
 • Wardrobe
 • Shared currency (minden accounton megosztott token, beleértve a Mithril Coin és Skirmish Mark)
  Ha a token egy karakterhez tartozó (tehát nem accounton megosztott), és a játékos nem lépett be, mióta a currency megváltozott, minden mennyiség a karakternél marad, mindaddig, amíg maga a karakter nem lesz transzferelve.

Elvesztés kockázata: 2014 előtti housing tároló - korábban nagyon eltérő módon volt kezelve, mint a jelenlegi bank rendszer. Ha a karaktered nem lépett be azóta, akkor azok a tárgyak elvesznek majd.

Transzferelhetem a Kinsipemet?

A Kin vezetőknek adunk egy képességet, amivel kinüket magukkal vihetik az új szerverre. Ez összegyűjti a kin nevét, és szintjét, majd újra elkészíti az új szerveren és hozzáad minden tagot, akik követik az új világba.

Mi a helyzet Brandywine-on a laggal?

A Brandywine nem lesz elérhető, mint célszerver, mindaddig, amíg új hardverre nem költöztetjük és a teljesítménybeli fejlődés biztos nem lesz.

Milyen interfészt használhatnak a játékosok transzferre?

Mostantól a transzfer a játék indítójából (launcher) lesz majd elérhető.

Mi a helyzet akkor, ha minden karakter helyem teli van?

Megdupláztuk a karakterhelyek számát, amit megvásárolhatsz.

Mi a helyzet a Bounder’s Bounty Elismerésekkel?

Készítettünk egy Bounder’s parkot, ahol emléket állítottunk annak a szervernek, amin játszol, épp úgy, mint az összes többinek is.

A leveleim is átköltöznek majd?

Nem, ezért javasoljuk, hogy transzfer előtt szedj ki minden tárgyat a levelesládából, amit megszeretnél tartani.

Kifizettem előre a házfenntartás költségeit, visszakapom majd a pénzt?

Igen, mind jóvá lesz írva az új háznál, vagy a már meglévő házadnál az új szerveren.

Mi a feltétel, hogy a egy karakter kapjon “thank you” ajándékdobozt?

A karakternek már léteznie kell a 2015 augusztus 3-ai frissítés előtt.

Mi történik akkor, ha egy karakter korábban transzferelt egy bezáródó szerverre, egy fennmaradóról, és a játékosnak vannak más karakterei, megosztott tárolója, stb. a megmaradó szerveren és úgy dönt, hogy ide hozza vissza accountját? Minden tárgy összeadódik?

A tárgyak összeadódnak, és ha elérik a limitet, akkor “overflow”-ba kerülnek.

Ha további kérdésed van, akkor kérjük tedd fel itt hozzászólásban, vagy a fórumon.

Hozzászólások

Nagyon jó hír, végre hozhatom karaktereimet snowira! Feltéve, ha benne lesz a megmaradó 10 között...
Hát pont snowbourn nem marad meg, angol szerverek, amik megmaradnak Evernight és Laurelin, ahogy néztem
Már csak az a nagy kérdés, hogy hova lesz érdemes menni.